Hrvatsko planinarsko društvo ''Zrin'' Petrinja

Skupština 2018.

Na prijedlog Upravnog odbora HPD “ZRIN” Petrinja od 5. prosinca 2017. godine sazivam

REDOVNU IZVJEŠTAJNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

HPD “ZRIN” PETRINJA

koja će se održati u subotu, 3. veljače 2018. godine
u planinarskom domu “Matija Filjak”
s početkom u 15.00 sati

 

Predsjednik

Vladimir Kaurinović


 

Planinarska škola Sisak 2018.

 

Božićni domjenak 2017.

HPD "Zrin" Petrinja održalo je za svoje članove Božićni domjenak na planinarskom domu "Matija Filjak" na Hrastovičkoj gori. Uz veselo društvo, živu glazbu i dobru zabavu okupilo se 36 članova društva s gostima, te se tražilo mjesto viška. Dobro se zabavljalo uz finu pečenicu i obilje kolača koje su pripremile članice društva, te ujedno prepričavali doživljaji iz ove godine i kovali planovi za novu 2018. planinarsku godinu.

HPD "Zrin" Petrinja

 

Zavižan 2017.

U subotu i nedjelju, 9. i 10. prosinca 2017. godine, organiziran je i održan 11. zimski uspon na Zavižan našeg društva. Izlet je vodio naš dugogodišnji član Dražen Kovačević. Na izletu je sudjelovalo deset planinara koji su po lošem, ali ipak prekrasnom vremenu prošli iz Krasnog do Zavižana za nešto manje od sedam sati. Malo je ljudi tih dana izlazilo iz svojih kuća u cijeloj državi zbog lošeg vremena i vjetra, a mi smo u susret Međunarodnom danu planina dostojno proslavili i popeli tešku turu, te bili jedini posjetitelji našeg najvišeg planinarskog doma Zavižana. Nedjelja nas je zato nagradila puno ljepšem vremenu i prekrasnim vidicima, pa je ugođaj bio veličanstven, te jedva čekamo novi izlet.

 

Saša Juić

HPD “Zrin” Petrinja

 

Noćni uspon 2017.

U subotu, 2. prosinca 2017. održan je Noćni uspon do pl. doma "Matija Filjak". Na izlet se odazvalo 12 članova društva koji su pješačili od Petrinje do vrha Hrastovičke gore, krenuvši u kasnim poslijepodnevnim satima oko 18.00 sati iz Petrinje.

Do kasnih noćnih sati bilo je druženje uz glazbu, društvene igre i prepričavanje doživljaja s izleta, prespavalo se na domu, a u 9.00 sati u nedjelju ujutro se krenulo natrag s pješačenjem u Petrinju.

HPD "Zrin" Petrinja