Hrvatsko planinarsko društvo ''Zrin'' Petrinja

GOLETNE RUDINE, subota 21. ožujka 2015.

HPD “Zrin” Petrinja organizira jednodnevni izlet na Goletne rudine iznad sela Gvozdansko.

Izlet je kružnog tipa ukupne dužine oko 13 km, s početkom hodanja kod spomenika u Gvozdanskom, cestom prema zaseoku Beke, te dalje klancem i šumom prema proplanku s kojeg se vidi selo Ljeskovac i vrh Dikavac, te nastavljamo prema Goletnim rudinama s kojih se spuštamo u Gvozdansko.

Gvozdansko je poznato po utvrdi iz 16. stoljeća, a Goletne rudine po površinskim kopovima željezne rude koji su koristili Zrinski, a tragovi toga vidljivi su i danas.

Okupljanje i polazak u subotu, 21. ožujka u 8,00 sati s Trga Hrvatskih branitelja u Petrinji. Vozimo se preko Banskog Grabovca do Gvozdanskog (60 km, oko 1 sat vožnje).

Prijevoz je s osobnim automobilima ili autobusom ovisno o broju prijavljenih.

Na tome prostoru nema planinarskih staza i markacija, teren je dosta težak (šikara, trnje, klanac, srušena stabla, na jednom dijelu mlada bagremova šuma, prelazimo potok nekoliko puta), te ću zbog toga izlet okarakterizirati težim.

Svakako se slojevito obući, te ponijeti visoke cipele i štapove za hodanje, rezervnu odjeću, hranu i piće za cijeli dan.

Svi učesnici izleta idu na vlastitu odgovornost, a detaljnije informacije, dogovor i prijave na sastanku društva utorkom u 19 sati.

 

Saša Juić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

091 799 05 03

 

 

OBAVIJEST - kandidiranje članova u tijela društva

Na temelju odluke Upravnog odbora HPD „Zrina“ o sazivu redovne godišnje (izborne) skupštine za 20. ožujka 2015. godine na kojoj će biti izvršen izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Društva, neki od članova ostalih tijela Društva podnijeli su ostavke radi mogućnosti kandidiranja u tijela čiji se izbor vrši. Zbog toga će na ovoj skupštini osim navenih tijela Društva (predsjednika i Upravnog odbora) biti izvršen i izbor za članove tijela koja više nisu u punom sastavu. Zbog toga pozivamo članstvo da podnese kandidaturu za članstvo u slijedećim tijelima:

  • Nadzorni odbor HPD „Zrina“ – 2 člana
  • Sud časti HPD „Zrina“ – 1 član

Kandidacijski postupak za izbor u članstvo u gore navedenim tijelima kao i za predsjednika i članove Upravnog odbora HPD „Zrina“ provodi se po odluci o kandidacijskom postupku donijetoj na sjednici Upravnog odbora od 27. siječnja 2015. godine.

Podsjećamo članstvo da se kandidature mogu podnijeti na utvrđeni način do 4. ožujka 2015. u 12 sati.

 

Tajnica HPD „Zrina“

 

Danijela Matković

 

Odluka o postupku kandidiranja

 

 

Temeljem članka 26. Statuta HPD „Zrin“ Petrinja donesenog na Skupštini od 30. ožujka 2012. godine, Upravni odbor HPD „Zrin“ Petrinja ( dalje: Društvo ) na svojoj sjednici od 27. siječnja    2015.  godine donosi

O D L U K U

o postupku kandidiranja kandidata za izbor članova tijela Društva

I.

Postupak kandidiranja utvrđuje način kandidiranja članova Društva za članove tijela Društva koji će se birati na godišnjoj izboroj skupštini Društva  20. ožujka 2015. godine.

II.

Da bi član Društva postao kandidat za člana tijela društva, posebno za Predsjednika, posebno za člana Upravog odbora, posebno za člana Nadzornog odbora, a posebno za člana Suda časti, mora ga predložiti najmanje pet punopravnih članova Društva koji će prijedlog kandidature osobno potpisati.

Kandidat mora vlastitim potpisom potvrditi pristanak na kandidaturu.

III.

U kandidaturi u pisanom obliku mora biti jasno naznačeno za člana kojeg tijela Društva se kandidatura podnosi.

Nitko ne može biti kandidat za članstvo u više tijela Društva istovremeno.

IV.

Da bi se član Društva, koji je već član tijela Društva (Nadzornog odbora odnosno Suda časti) a kojem mandat još ne završava, mogao kandidirati za Predsjednika odnosno člana Upravnog odbora mora podnijeti pismenu ostavku Upravnom odboru Društva na važeće članstvo tijela Društva najkasnije 10 dana prije završetka kandidacijskog postupka.

Ostavka djeluje od dana kad je dana.

Za popunu „upražnjenog“ mjesta člana tijela Društva primjenjuje se propisani kandidacijski postupak. Mandat novog člana traje do slijedećih redovitih izbora za to tijelo Društva.

V.

Prijave kandidata moraju biti dostavljene u pisanom obliku tajniku Društva ili ubačene u poštanski sandučić Društva do kraja kandidacijskog postupka odnosno do 04. ožujka 2015. godine do 12 sati.

Predsjednica

HPD „Zrin“ Patrinja

Višnja Dejanović

 


 

--------- OBRAZAC KANDIDATURE ---------

 

 


 

 

 

PRIZNANJE -Najbolji upravljač planinarskih objekata u 2014. - HPD "Zrin" Petrinja

Jučer, 22. 12. 2014. godine u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog planinarskog saveza održana je svečana Novogodišnja sjednica Izvršnog odbora HPS-a na kojoj se tradicionalno, uz osvrt na rad u posljednjih 12 mjeseci, dodjeljuju i posebna priznanja Izvršnog odbora planinarskim društvima i pojedincima za postignute uspjehe u tekućoj godini.

Između 283 planinarska društva koja su učlanjena u HPS, u 2014. godini u jednoj od 13 kategorija izabrano je naše Hrvatsko planinarsko društvo "Zrin" Petrinja i to u kategoriji "Najbolji upravljač planinarskih objekata" za izuzetnu brigu oko obnove i upravljanja planinarskim domom Matija Filjak na Hrastovičkoj gori.

U ime HPD "Zrin" sjednici su prisustvovale predsjednica Višnja Dejanović i tajnica Danijela Matković.

Predsjednici Dejanović priznanje je uručio predsjednik HPS-a prof. dr. sc. Hrvoje Kraljević, a prigodan poklon najnoviju knjigu dr. Željka Poljaka i Alana Čaplara "Hrvatsko planinarstvo u 1000 slika" uručio je predsjednik Izvršnog odbora Vladimir Novak.

 

Kestenijada 2014.

Nekoliko fotografija s ovogodišnje vrlo uspješne i dobro posjećene Planinarske kestenijade!